CZECH Open 2015 PRAHA - o Mroževima i svemu ostalome...

Vratili smo se iz Praga. Slijedi (pre)opširan prikaz našeg putovanja, tako da bi buduća pokoljenja znala kako su se patili Hrvatski Stolnohokejaši a sve u cilju osvajanja nekakvog pehara.
Btw, doma smo i donijeli 2 pehara i hrpu bodova, a naučili smo i novu riječ a to je Mrož, što prevedeno na hrvatski jezik znači Morž. Proputovali smo 1300 km s MARCIUS Topalovićem ( na čemu se zahvaljujemo firmi MARCIUS d.o.o.; našem stalnom i vjernom pokroivitelju ). Tom Jeličić je napravio i registraciju s oznakama našeg kluba ali i bivše nam države, tako da smo je skirvali pred našim pandurima pa ju je na kraju Borna odnio doma. Našli smo se u Podsusedskom Pubisu, popili sokove i kave ( ja sam došao direktno iz Osijeka sa ženine promocije ) i utrpali u Hyundaia.
Na put smo krenuli u 18.40 kako god da Marko tupi da je bilo pola sata ranije samo da papak nemora platiti gulaš u pivnici za okladu, a stiglu smo u Prahu oko 01.50 u noći i odmah otišli na ćorku, uprkos Praškom noćnom životu.

Turnir ? Ajmo redom, po našem internom rankingu, s početnim dijelom turnira:
Kristijan Ćurković - počeo vrlo loše, nizao poraze jedan za drugim od puno lošijih igrača, na momente bezvoljan i totalno indisponiran. Samo mi je dolazio kukat da gubi i da nezna što mu je. Uz pomoće velike sreće i djelomično nebeskom intevencijom, o čemu će više riječi biti kasnije, ipak se uspio prokrumpirati u A grupu.
Marko Ćurković - odlična igra u prvom dijelu, jedno od najljepših iznenađenja na turniru uopće. Siguran ulazak u A grupu, izdvajamo njegov remi 3:3 s kasnijim pobjednikom Šaškovim ( to je onaj Klinac Koji Se Uopće Ne Smije, kako ga zove ekipa iz Finske ). Stvarno vrhunska igra, odlični rezultati, Marko, čestitamo ti !!!
Tomislav Cigula - živčana igra u samom početku, kasnije siguran uz neke velike skalpove ali i neke kikseve kako samo on to zna, na kraju je izveo veliko iznenađenje plasmanom u B grupu, što mu je uspjeh karijere. Dobro, bilo je tu još i više intervencije s nebesa ali to je sve razumljivo. Tu moramo napraviti digresiju i reći da suTC i KC sudjelovali u jednom incidentu na tenis terenu 10 dana prije kad su se skoro potukli s nekim idiotom jer je taj na Veliku Subotu bezobrazno psovao Boga što je nas iživciralo, pa nam se to izgleda vratilo.
Tomislav Jeličić - velika očekivanja da će konačno ostvariti pravi rezultat ( na što i ima pravo s obzirom na kvalitetu igre ) da bi s prvim porazom optimizam naglo splasnuo i naš stari lisac Tom počne igrati sam protiv sebe. Primjer je ogled sa Sandrom Komaraite. Znači igra u grupi - ocjena minus dovoljan ali i veliki plus za kolegijalnost a Tom dobro zna o čemu se radi i tako to u inozemstvu treba i biti :)
Robert Jeličić - prošle godine naše najugodnije iznenađenje u Češkoj, ove godine ipak nije ponovio taj uspjeh. Nažalost, naši treninzi mu se preklapaju sa školskim obavezama i Inline treninzima tako da je Robi trenutno totalno van forme. Nadamo se da će naći vremena i mogućnosti da dođe i na neki Challenger jer Robi ima i tehniku i brzinu, samo da mu se malo popravi forma. Robi može i mora bolje slijedeći puta. Veliki plus je to što je s dečkima u pivnici pojeo gulaš al stari još ne da na pivu :)
Borna Marciuš - njegov najveći uspjeh je to što je ostao neoženjen u Češkoj iako je bilo i povremene panike zbog toga. Sa sportske strane odigrao je odlično, u početnom dijelu natjecanje nakupio je čak 10 bodova uz jednu antologijsku pobjedu koju sam čak uspio i snimiti pa ću negdje postaviti i link. Izdvajamo i pobjedu nad Fincem Hentonnenom, 298. igračem svijeta.

Nakon prvog dijela smo otišli na kavu, klopu, pivu; sredili dojmove, porazgovarali s Fincem Hentonennom i vratili se natrag na turnir.
Mali detalj : Kuka Finac kak ga je Borna pobijedio ali da on ima neki tajni potez koji nikom neće reći i pita mene koji je moj tajni potez na što mu ja odgovorim "I am cheating" a ovaj me blijedo pogleda - ne kuži taj Skandinavac naš balkanski humor. Btw, njegov tajni potez je da puca s desnim backom po golu, moš si mislit čuda velikoga.

U nastavku natjecanja, bilo je ovako :

Kristijan je popravio svoju igru i završio 10 u grupi A1 što mu je donijelo Play Off protiv Černoha ( Žabe iz Prahe ). Iako smo svi očekivali siguran prolazak dalje, pa možda čak i polufinale, Kristijan je nažalost ipak upao u žabokrečinu i izgubio doslovno u zadnjim sekundama 7. igre. Stvarno šteta. Više sreće idući puta ali 21. mjesto na kraju je nešto što prije početka turnira realno Kristijan i nebi odbio da mu je netko ponudio, iako mi svi uvijek mislimo i želimo više jer ipak je on naš najbolji igrač i kapetan. BRAVO KRISTIJAN !!!
Marko nije uspio ponoviti igru iz prošle faze, malo se je previše tamo potrošio ali je na kraju zauzeo odlično 42. mjesto. To za njega znači napredak od preko 70 mjesta što nije lako ostvariti na tim pozicijama. Marko je stvarno odigrao vrhunski turnir, bio je jedan od boljih veterana na turniru i zato BRAVO MARKO !!!
Tomislav Cigula je bio van sebe od sreće jer je upao u grupu BEEE ( kako bi to rekao Adam Zielinski ) tako da je u pauzi pio samo kavu i vodu, nije htio čak ni jesti a kamoli piti pivu. Nakon nekoliko lijepih pobjeda, ipak je došlo do zamora materijala tako da su počeli porazi i na kraju je zauzeo više nego dobro 62. mjesto. S obzirom da je u pre-rankingu bio 90. to je u stvari ogroman skok, rezultat karijere i ogroman napredak na ITHF listi. BRAVO JA !!!!!!
Tomislav Jeličić se je u međuvremenu malo sredio pa je u grupi E mlatio sve redom, na kraju je bio i najbolji. Onda je uslijedila drama u polufinalu protiv ludog Kahouna koji se bacao po podu, urlao i divljao na sve moguće načine ali stari lisac Tom je sigurnom igrom ipak okrenuo rezultat te na kraju slavio s 3:1 u partijama. Na kraju je u obiteljskom finalu D grupe izgubio od Robija tako da je osvojio srebrni pehar Pehar E grupe io donio ga u Zagreb !!! BRAVO TOMISLAV JELIČIĆ !!!!!!!
Robert Jeličić je igrama u E grupi na kraju ipak pokazao da mu je mjesto puno više tako da je s lakoćom dospio u finale sa svojim tatom Tomislavom. U finalu je s nastavio s dobrom igrom tako da tata u stvari nije imao šanse protiv probuđenog Robija koji je zasluženo i ove godine odnio jedan pehar doma za Zagreb i to zlatni perhar E grupe !! BRAVO ROBI !!!!!
Borna Marciuš je na kraju bio odličan 95. S obzirom da je u pre-rankiogu bio 108. naš Mr. Mrož ( Borna ) je na ITHF ljestvici napravio skok od preko 150 mjesta i time postao najbolji Hrvatski junior ! BRAVO BORNA !!!!

Onda smo svi skupa otišli u hotel, pa u pivnicu " U Vejvode", pa smo polokali nekoliko piva pa natrag u hotel na spavanje jer smo bili mrtvi umorni. Onda smo mi neki otišli opet na pivu.

U Nedelju ujutro smo krenuli doma za Hrvatsku. Išli smo preko Znojma, malo razgledavali lokalne znamenitosti, arhitekturu i ostalo. Doma smo došli za cca 7 sati svako na svoju stranu - sve što je lijepo kratko traje :((
Ovih dana ćemo objaviti dosta slika i poneki video iz Praga pa pogledajte ako vam se da.

Veliki pozdrav od zagrebačkih KITOVA ( ... i jednog Mroža )

Komentari

Borna zvan Mrož :-)

gledal sam video di je Borna rasturil onog tipa i onih 5-6 slikica sa facebooka. Jel ima još koja slikica sa turnira?