PRAHA OPEN 2016 - JOŽIN Z BAŽIN, GLUPI KINEZ I OSTALO

Ekipa SHK KIT se sretno vratila s još jednog velikog turnira s hrpom dobrih rezultata, uspomena i piva u gepeku. U skladu sa starim dobrim običajem slijedi opširni prikaz naših dogodovština iz Praga kojih ćemo se jednog dana sigurno rado prisjetiti a i da mlađe generacije znaju kako smo se napatili gore u divljini.
Krenimo redom :
Na put smo krenuli u Petak u 12.00 u sastavu Kristijan ( cap.), Borna, Marko i Tomislav spojivši ugodno s korisnim odnosno turnir s hladnokrvnim markiranjem iz škole i s posla. Dan prekrasan za putovanje, uhvatili smo pravac za Prag preko Beča i Znojma. Između Beča i Graca su me nekakve kamere tu i tamo znale poslikat a da li će biti i nekih sretnih dobitaka, znat ćemo za mjesec-dva. U Beču klasika - bauštele na sve strane, nekako smo se dokopali Štrebersdorfa i dalje prema Znojmu kroz koje smo nezainteresirano prošli i dalje otpalili prema Jihlavi, tamo na autoput i oko 20.00 ušli u Prag. Uz put smo do u detalje proanalizirali stanje i rasporede u Primeri, Premiershipu, Bundesligi i Seriiji A. U Pragu smo bez problema našli svoj hotel odnosno botel ( boat hotel ) Albatros. Pravi pravcati riječni brod, jako veliki i jako lijepo uređen i preuređen u hotel, zavezan za obalu u centru Praga !! Naravno, mi smo dobili sobe u potpalublju gdje se obično i smještaju takvi štakori, ali su kreveti bili turbo udobni i za razliku od braće Čurković koji su kroz prozor buljili u zid od keja, ja i Borna smo imali pogled na cijelu rijeku Vltavu i drugu obalu. Inače, Vltava je tako zmazana da Bedrichu Smetani danas sigurno nebi palo na pamet da joj ide komponirat simfoniju nego bi se siromak prije poklopio po ušima na sam spomen nje. Nevjerojatno je da smo tu i tamo vidjeli i neke ribiče što je znak da u rijeci možda čak ima i života ili oni možda samo pecaju onak, reda radi ili iz zajebancije ili zato kaj je to radio njihov deda. To naravno ne smeta da po Vltavi stalno kruže nekakvi party boatovi gdje škvadra loče pive ko blesava. OK, ostavili smo stvari u botelu i prošetali smo se do Vejvode, cca 15 min uz rijeku na klopu i nekoliko rundi pive i nakon toga na ćorku.
U subotu je bilo buđenje već u 06.30, doručak i jurnjava do Satalica na turnir koji je počeo neuobičajeno rano, već oko 9 sati. Čim smo ušli odmah smo primjetili da opet nema Hrvatske zastave ali smo valda napravili takve face da je odmah došao S. Kraus i reko da ništa ne brinemo da će zastava svaki čas stići i tako je i bilo. Bilo je ukupno 123 igrača iz mislim 14 zemalja, izrazito jak turnir. Podijeljeni smo u 6 baznih grupa i dalje se išlo u A1, A2, B, C, D, E grupu. Treba reći da mi nismo ni igrali ni trenirali još od Rige i onda čovjeku dođe žao jer uz malo treninga i kontinuiteta i rezultat na ovakvom turniru bi bio kudikamo bolji. Ipak i ovako je sve bilo jako dobro.
KRISTIJAN je u svojoj grupi rasturio, završio je odmah iza Ahti Lampija ( kasnijeg pobjednika ) i prenio maksimalan broj bodova u A1 grupu - stvarno mu se na neki način otvorio put u Play off. Nažalost, Kristijan je na kraju zauzeo ono najgluplje 13 mjesto u skupini i ostao bez Play Offa te je na kraju bio 25, što je opet dobro ali moglo je i bolje. Šteta ali i čestitke jer bilo je tu puno starih i dobrih igrača koji puno treniraju, novh klinaca koji dolaze i grizu i nije lako već godinama zadržati se na tako visokom nivou kao što je slučaj s našim kapetanom. Moram ga malo nahvaliti pa će se bolje osjećati, ipak je on velika internacionalna zvijezda i prilično tašta osoba pa će mu ovo goditi; možda počasti i s nekom pivom.
MARKO je igrao osrednje, na momente dobro na momente loše. Opći dojam je da mu ovaj puta nisu u tako veliko mjeri prolazili oni njegovi štosovi s desnim krilom, vjerojatno zbog netreniranja. Ipak, ostvario je siguran plasman u B grupu i napravio solidan pomak na World rankingu ali definitvno je mogao i više.
TOMISLAV je uz promjenjivu igru skupio jako puno bodova i plasirao se u C grupu s time da mu je B grupa promakla za svega 1 bod. E sad, umjesto da se u C grupi borim za medalju, ja sam blento popio pivu i požderao picu tako da sam u prvih 12 utakmica u C grupi imao totalni Blackout i osvojio svega 2 boda. Onda sam čak počeo i pobjeđivati ali sam svejedno bio zadnji u grupi C. Na kraju sam ossvojio 84. mjesto i napravio pomak od 41 mjesto na World rankingu i s time mogu biti stvarno zadovoljan.
BORNA je igrao opet s previše respekta prema suparnicima i dojam je da je mogao i više. Plasirao se u D grupu, na kraju osvojio 96 mjesto i napravio pomak od čak 78 mjesta na World Rankingu - bravo Borna !!! Izdvajamo njegovu sigurnu pobjedu nad Star Killerom iz Velike Britanije.
Jedan od detalja s turnira je i nesnosni smrad neopranih nogu koji se širio po zraku kad bi u blizini bio jedan naš stari stolnohokejaški poznanik - šifra Žaba.
Inače, kao jedan od pjesmuljaka koji se vrte prije početka utakmice slušali smo pjesmicu "Jožin z Bažin". Neću reći da je pjesmica dobra nego ima onako neki priglupo-zarazan refren ( pogotovo kad ju odslušaš 100x u tijeku dana ) tako da ti brzo uđe u uho. Ustvari, kako sam poslije skužio, radi se o nekom crtiću gdje neki frajer ide onako nevino na izlet u prirodu. Onda se pojavi cicati medvjed s piercingom oko pupka koji se zove "Jožin" ( valda Joža po naški ); živi u grmlju ( "Bažin" ) i napada ljude tako da im otkine glavu i pojede ju. Znači frajer s početka priče je vrlo brzo pluskvamperfekt. Onda mu nakon nekog vremena pojede i noge i ruke i ostalo. Onda se u crtiću pojave i nekakve žene ( ??? ) i tako to. Što reći ? Koju posluku porati ???
Ako ne vjerujete pogledajte na : https://www.youtube.com/watch?v=atkXL9eMCAE
Nastavno na to, sad je puno jasnije zašto Česi uglavnom zazuje kad se počne pričati Engleski ili Njemački; to je zato jer o tim stranim jezicima uglavnom nemaju pojma. Mi smo to naučili većinom preko filmova, muzike… ali oni, na TV im je sinkronizacija, tako da oni uopće neznaju koja je boja glasa od John Waynea ili Bruce Willisa ili nekog drugog. Isto tako i svaki veći svjetski muzički hit vrlo brzo dobije svoj češki cover. Tako imamo situacija da pjesmu "Forever young" od Alphawille koja je u originalu neka vrsta himne mladih ljudi, u češkoj verziji pjeva neki penzioner koji slini na nekog nabildanog komada koja bi i mene dobila na obaranju ruke a nekako mi se čini da bi tip prodao i rođenu mater za gajbu pive ali da to vješto prikriva
Ako ne vjerujete pogledajte i uživajte : https://www.youtube.com/watch?v=yKLgCCvJlKs
OK, nakon cjelodnevnog antistres programa "Jožin s Bažin", došli smo natrag u hotel, malo se odmorili i hop, u grad prema pivnici Fleku. Počela je lagano i kišica ali mi smo onako frajerski uzeli Taxi koji nas je dofurao ravno do Fleka. Nažalost, nismo uspjeli ući unutra jer je sve bilo prepuno Japanaca i ostalih žutih koji su isto došli vidjeti gdje je to osnovan "Najbolji klub na svitu bile boje" prije 1500 godina ( šatra ). Naravno, nije nam se tamo dalo čekat pa smo otišli u susjednu pivnicu gdje je radio neki Bosanac pa smo tamo maznuli par piva i što sve već ide uz to. E, nakon toga smo htjeli otići "Kod 2 mačka" na još jednu pivu al smo se izgubili u centru grada, čak nam ni Markova navigacija nije pomogla. Kiša nas je nemilice prala, bilo je i zima a mi smo bili preškrti da uzmemo Taxi jer smo znali da smo tu negdje blizu ali nismo mogli skužiti gdje smo točno. Svatko od nas je bio prelijen da si da truda i shvati našu poziciju, išli smo onako ko bezglavo krdo ovaca jedan za drugim i čekali da netko nešto napravi, usput kisnuli, psovali kišu, Prag, brod hotel i onu pivnicu koju ne možemo naći. ( a btw oko nas hrpe pivnica, sve iste, al mi kreteni tražimo baš onu jednu koju ne možemo naći ). Onda smo otišli u dućan kod nekakvog Kineza kupiti čips. Dečki traže čipseve a Glupi Kinez igra za pultom videoigrice na mobitelu i ja pitam frajera gdje je Vltava, jer računamo, samo da dođemo do Vltave tu mora bit i naš botel negdje a Vltava mora biti blizu. Evo kompletne konverzacije :
Ja : Please, can you help us, where is river Vltava, in which directon ?
Glupi Kinez : What ????
Ja : Please, can you help us, where is river Vltava, in which directon ?
Glupi Kinez : What ? What ??? Stop, stop, stop !! What language do you speak, Czech or English ??
Ja : OK, English. Please, can you help us, where is river Vltava, in which directon ?
Glupi Kinez : I dont understand you, what do you want ???
Ja : Please, where is river Vltava, VLTAVA, V-L-T-A-V-A ???? (sad već malo glasnije )
Glupi Kinez : Driver ? You need driver ??
Ja : RIVER !!! R-I-V-E-R !!!! Rijeka !! Reka !!! Fiume !!! We are looking for river !!!!
V-L-T-A-V-A !!!! RIVER !!! V-L-T-A-V-AAAAAA !!!!
Glupi Kinez : Driver ? I am the driver ? Who is driver ?? I am the driver !!!

Sad ja već stvarno stisnuo šaku da ga nokautiram kolko me izludio i onda dođu dečki i izvedu me van, a i jedan drugi Kinez se opasno približio i uznemirio, valda su mislili da ih hoćemo opljačkati.
Izađemo van na kišu i nakon cca 100 metara po ravnoj cesti dođemo do Vltave !!!
Znači Glupi Kinez živi i radi i ima dućan 100 metara od rijeke za koju nema pojma kako se zove a možda ni ne zna da je tu rijeka - tolko o MultiKulti spiki, integraciji i ostalim sranjima !!!
Btw, Prag je prepun ( centar grada ) nekakvim crnomanjastim latino boysima ( koje bi neki kod nas nazvali ciganima ), Kinezima, Nigerima, ima i Arapa i svakakvih drugih , samo fale Klingonci.
( Digresija - pogledajte na Workd Rankingu najnoviji turnir u Danskoj, popis igrača ).

OK, za divno čudo, čim smo došli do rijeke, tu je odmah bio i naš hotel, tako da smo u stvari naletili na njega po sistemu "I ćorava kokoš zrno nađe".
Tu smo se osušili, popili još neku pivu i na ćorku.
Ujutro u Nedelju na doručak, pa u auto i doma. Usput smo malo bauljali s autom po Pragu koristeći na raskršćima uglavnom najsuvremenije metode navigacije, poznate pod imenom "Eci - peci -pec".
Tako smo došli i do nekakvog šoping centra gdje smo stali, napunili Nissan Jukea s pivama do vrha, ( uglavnom Kozel ) i definitivno se pozdravili s Pragom.
Doma smo išli preko Brna, pa za Beč. Kod Beča smo malo skrenuli u grad, i vozili se cca 1 sat po Beču da ga malo bolje vidimo, pozdravili Schonbrunn, Sissy, Ferdinanda i ostalu bagru i malo pomalo stigli i do dežele Slovenije pa i do naše Kroacije gdje su nas dočekale naše žene, mame, pesi i ostali :)

Toliko od Kitova iz Praga za 2016 godinu - spremamo se za Tallin !!!!!!!!!!